Aktuális ajánlataink
 • Klíma töltés akció

  KLÍMA - Szervizeinkben a klímaellenőrzés INGYENES!

  Akciós Klímacsomagok:

  Alapcsomag: 9.700 Ft Ellenőrzés, töltés
  Pluszcsomag: 12.800 Ft Ellenőrzés, töltés, fertőtlenítés (klímabomba, vagy 30 perces ózon)

  Fertőtlenítés:
  Klímabomba: 3.970 Ft
  Ózongenerátor: 30 perc:3.600 Ft; 60 perc: 5.670 Ft
   

  FOGLALJ MOST IDŐPONTOT!

  Telefon: http://www.kwikfit.hu/szervizek
   

Mikor aktuális a klímakarbantartás?

Tavasszal érdemes klímakarbantartást végeztetni. Ha a klímaberendezés nem működik megfelelően, az utastérbe beáramló friss levegő mennyisége csökken, baktériumokkal szennyeződik. A karbantartás magában foglalja a klímarendszer ellenőrzését, tisztítását, klímagázzal való feltöltését, fertőtlenítését, a szűrőcserét. Nézzük sorra a teendőket.


 

Miért kell autóklíma?

Autóklíma biztosítja
    Télen-nyáron az ideális hőmérsékletet
    Télen a gyors párátlanítást
    A tiszta levegőt

Működtetésével biztonságosabban vezetsz, mert javítja a közérzeted, jobban látod a tiszta szélvédődön keresztül az utat, nem álmosodsz, kevésbé fáradsz el.

 

Klímaellenőrzés

Szervizeinkben a legkorszerűbb klímadiagnosztikai felszerelést használjuk klímakarbantartásra. Ellenőrizzük az utastérbe fújt levegő hőmérsékletét, a rendszer működésében kulcsfontosságú gáz mennyiségét, nyomását, az észterolaj mennyiségét, a rendszer működésének hatékonyságát.

 

Klímatisztítás, klímatöltés

A klíma működésének elve a klímagáznak a rendszerben való keringetésén alapszik. Idővel csökken a gáznyomás, romlik a klíma hatékonysága. A klímagáz mennyiségét a gyári értékekre vissza kell állítani. A töltés, illetve rátöltés az R134 gázzal, a jelenleg leggyakrabban használt klímagázzal történik. A kompresszort nagyon megterheli, ha kevés a klímagáz. Sőt, idő előtt tönkre is mehet, kicserélése pedig elég költséges! Új gázt és észterolajat évente, illetve 15 ezer kilométerenként kell tölteni a rendszerbe!

Amikor a klímagéppel rácsatlakozunk az autóra, a mérőóra megmutatja, mekkora a nyomás a rendszerben. A klímagázt, valamint az észterolajat leszívjuk az autóból, lemérjük a gáz mennyiségét. Vákuumolással kitisztítjuk a rendszert, ellenőrizzük a tömítettséget, majd a gépkocsi gyári adatai szerinti klímagázt és a leszívott fáradt észterolajnak megfelelő mennyiségű friss olajat betöltjük.

A klímarendszerben fontos szerepük van a szűrőknek. Az utastérszűrő szűri ki a káros, levegőben terjedő pollen, por, gomba és más szennyező légrészecskéket. Javasolt évenként kicserélni jó minőségű, lehetőleg aktív szénszűrős és antiallergén szűrővel. A klímarendszert a szárító szűrő óvja a nedvességtől, védi a savasodástól, és a víz által okozott rozsdásodástól. Cseréje 50 ezer kilométerenként, kb. 4 évente javasolt.

 

Klímafertőtlenítés

A klímaberendezés zárt rendszere kedvez a baktériumok, vírusok és gombák szaporodásának. A mikroorganizmusok orrfolyást, szemirritációt, torokfájást, hörghurutot okozhatnak. A kellemetlen, irritáló belső szagok, a cigarettafüst, állatszag, ételszag a levegőből is, a gépjármű kárpitjából is származhatnak. Fertőtlenítésre két módszert alkalmazunk. A klímabomba alkoholtartalmú, illatos fertőtlenítő szer, mellyel pár perc alatt az utasteret keringetjük. Az ózonos fertőtlenítő géppel a fertőtlenítés 30-60 percet vesz igénybe, előkészületekkel együtt. Rendkívül hatékony!

 

Tavaszi akciós csomagajánlatunk

A klímakarbantartáshoz idén csomagokat állítottunk össze. Az Alapcsomag a berendezés ellenőrzése és feltöltése klímagázzal. A Pluszcsomag ezen kívül a fertőtlenítést is tartalmazza, választhatsz a klímabomba, vagy a 30 perces ózonfertőtlenítés között. Lehet külön, csak fertőtlenítést is rendelni.

Akciós Klímacsomagok

Alapcsomag: 9.700 Ft Ellenőrzés, töltés

Pluszcsomag: 12.800 Ft Ellenőrzés, töltés, fertőtlenítés (klímabomba, vagy 30 perces ózon)

Fertőtlenítés

Klímabomba: 3.970 Ft

Ózongenerátor: 30 perc: 3.600 Ft; 60 perc: 5.670 Ft

 

Most élj akciós ajánlatunkkal!