Aktuális ajánlataink
 • KLÍMA

  KLÍMAELLENŐRZÉS INGYENES

   

  Klímatöltés

   

  Klímafertőtlenítés

  • Klímabomba
  • Ózongenerátor

   

   

   

Tavaszi klímakarbantartás

Klímával biztonságosabban vezetsz: kellemes hőmérsékletet biztosít, így jobb a közérzeted, nem álmosodsz, és kevésbé fáradsz el, jól látsz a tiszta szélvédőn keresztül. Tavasszal érdemes klímakarbantartást végeztetni: ellenőrzést, töltést, fertőtlenítést (tisztítást), szűrőcserét.

 

 

Vegyük sorba:

Klímaellenőrzés

Ellenőrizzük az utastérbe fújt levegő hőmérsékletét, a rendszer működésében kulcsfontosságú gáz mennyiségét, nyomását, az észterolaj mennyiségét, a működés hatékonyságát.

Klímatöltés

Idővel csökkenhet a hűtőközeg mennyisége, romlik a klíma hatékonysága. A klímagáz mennyiségét a gyári értékekre kell visszaállítani. A feltöltés az R134 gázzal, a jelenleg leggyakrabban használt klímagázzal történik. Ha kevés a klímagáz, kompresszor idő előtt tönkremehet, kicserélése költséges! Javasolt a gázt és észterolajat évente, ill. 15 ezer km-ként kicseréltetni.

Klímafertőtlenítés = klímatisztítás

A zárt rendszerben a baktériumok, vírusok és gombák elszaporodnak. Orrfolyást, szemirritációt, torokfájást, hörghurutot okozhatnak. Az irritáló szagok, mint a cigarettafüst, állatszag, ételszag a levegőből is, a gépjármű kárpitjából is származhatnak.

Fertőtlenítésre két módszert alkalmazunk. A klímabomba alkoholtartalmú, illatos fertőtlenítő szer, mellyel pár perc alatt az utasteret átkeringetjük. Ózonos fertőtlenítő géppel a tisztítás előkészületekkel együtt 30-60 perc. A fertőtlenítés csak akkor hatékony, ha az utastérszűrőt (pollenszűrőt) is kicseréljük kivéve, ha maximum 1 hónapja cserélték.

 

Foglalj most időpontot!