Aktuális ajánlataink
 • MŰSZAKI VIZSGA AZNAP!

  Gépjármű-átvizsgálás, gumiabroncs-átvizsgálás;
  Műszeres: fékhatásmérés, lengéscsillapító-vizsgálat, fényszóróállítás
  Teljes körű műszaki vizsga ügyintézés
  Gépjárműved vizsgára felkészítve visszük át a vizsgaállomásra, átvétel a szervizünkben.

  2018. május 20-tól új jogszabályok léptek életbe. Három kategóriába sorolják a vizsgán a gépjárműveket. Eszerint kisebb, komoly vagy veszélyes hiányosságok alapján értékelik az autókat.

   

  FOGLALJ ONLINE MOST IDŐPONTOT!

   

   

   

Műszaki vizsga

Ahhoz, hogy a közlekedésben résztvevő gépjárművek biztonságosan közlekedjenek, és a környezetvédelmi előírásoknak megfeleljenek, működésüket időszakosan ellenőrizni kell. A műszaki vizsgaállomások vizsgáztatják le kétévente a már forgalomban lévő járműveket, illetve adnak engedélyt újautó forgalomba helyezésére. Ellenőrzik, hogy az előírásoknak megfelelnek-e az autó alkatrészei, a gumik és a karosszéria, és környezetvédelmi mérést végeznek. Az elvégzett vizsga és a következő vizsga esedékességi dátumát bejegyzik a forgalmi engedélybe. Nézzük meg, mit kell tudni minderről.


 

Az időszakos műszaki vizsga előírásai

2018. május 20-tól új jogszabályok léptek életbe, melyek kedvezőek az autótulajdonosok részére, mivel bukott vizsgán nem vesztik el a vizsgadíjat, mert lehetőség van pótvizsgára. (Az eddigi műszaki vizsgákon vagy megfelelt, vagy megbukott a gépjármű).

Három kategóriába sorolják a vizsgán a gépjárműveket. Eszerint kisebb, komoly vagy veszélyes hiányosságok alapján értékelik az autókat.

 • Kisebb hiba esetén megadják a műszaki engedélyt, a hibákat ettől függetlenül azonban ki kell javíttatni.
 • Komoly hiba már a közúti forgalom többi résztvevőjét is veszélyeztetheti. A forgalmi engedélyt ekkor maximum két hónapra hosszabbítják meg, s ismételt vizsgára kell vinni az autót. Komoly hiba kategóriájába eshet egy törött lámpabúra, vagy akár egy horpadt sárvédő is.
 • Veszélyes hiba a közúti biztonságra közvetlen és azonnali veszélyt jelentő, vagy a környezetterhelést befolyásoló súlyos hiányosságok. Veszélyes hiba miatt a vizsgabiztosok helyben kivonják a gépjárművet a forgalomból.

Az új jogszabályok külföldről behozott autókra is vonatkoznak. A járműhonosítási eljárásnál be kell adni az érvényes külföldi műszaki vizsga dokumentumot.
 

Autó felkészítése műszaki vizsgára

A gépjárművet fel kell készíteni a műszaki vizsgára ahhoz, hogy a műszaki és a biztonsági előírásoknak megfeleljenek az alkatrészei, a gumik és a karosszéria. Vegyük sorra!

Fék

Fontos hogy első és hátsó fékberendezések közel egyformán fogjanak. A fékek hatásfokát fékpadon ellenőrizzük. Először lemérjük a lábféket és utána a kéziféket (biztonsági és rögzítő féket). A kézifék nem csak rögzíti a gépkocsit, hiszen ha meghibásodik a lábfékünk, akkor a kézifék segítségével tudunk megállni.

A fékvizsgálat során azt is mérjük, hogy mekkora pedálerőnél érjük el az adott fékhatást. Ezzel fény derülhet arra is, hogy a gépkocsi fékrásegítője hibás, esetleg a fékpofák, féktárcsák, fékbetétek vagy a fékdobok rossz állapotban vannak.

Lengéscsillapító

A lengéscsillapítók vizsgálatát próbapadon ellenőrizzük. A gépkocsi első kerekeivel felállunk a lengéscsillapító vizsgáló padra. A pad leméri a tengelyterhelést, majd megrázza a futóművet függőleges irányba. A rázás után megvizsgálja, hogy mennyi idő alatt, és milyen amplitúdóval áll vissza a kerék alap állapotba. A mért értéket százalékban mutatja nekünk, és egyben kiírja, hogy megfelelt a mérés vagy sem. A hátsó kerekeket is ugyanezzel a módszerrel vizsgáljuk meg

Futómű

A futómű vizsgálatot futómű vizsgáló padon végezzük. A vizsgálat során minden gömbfejet, gumi szilentet, porvédő gumit ellenőrizzük. A vizsgán a legfontosabb, hogy a gömbfejek ne lógjanak és a futómű gumialkatrészei ne legyenek kiszakadva, kikopva.

Kipufogórendszer

A kipufogórendszer nem lehet korrodált. Ha lukas vagy kifúj a kipufogó, vagy a katalizátor rossz, akkor a gépkocsi nem megy át a vizsgán.

Gumiabroncsok és felnik

Dísztárcsákat leszereljük. Amennyiben alufelni van a gépkocsin és az nem gyári, abban az esetben kérhetik a műbizonylatot! A gumik ne legyenek kopottak! A profilmélységnek minimum 1,6mm-nek kell lenni. A gumi méreteknek minden keréken azonos méretűnek kell lennie (szélesség, magasság). A felninek minden keréken azonos méretekkel kell rendelkeznie. A gumik mintázatának tengelyenként azonosnak kell lennie. Természetesen nem lehetnek szálszakadtak és repedezettek sem.

Szélvédők

Az első szélvédőn nem lehet repedés még egy egészen kicsi sem. Kőfelpattanás okozta hiba csak abban az esetben engedélyezett, ha az javítva van. A javításról dokumentum nem szükséges, de szakszerűen javítottnak kell lennie! A szélvédő fóliázása: minden ablak lehet fóliázott, kivéve az első kettő. Ha pót féklámpa van a gépkocsin és a hátsó szélvédő fóliázott, akkor a féklámpa helyét ki kell vágni!

Korrózió

            A futómű felfüggesztéseinél elsősorban, de máshol sem lehet a gépkocsin korrózió.

Ülések biztonsági övek

Az ülések nem lóghatnak, nem mozoghatnak, működőképesnek és állíthatónak kell lenniük. Az autóban lévő összes biztonsági övnek működnie kell a műszaki vizsgán. Megvizsgálják, hogy be lehet-e kapcsolni, az automatika visszahúzza-e az övet és rántásra megszorul-e.

Horpadások sérülések

A gépkocsinak esztétikailag is megfelelőnek kell lennie. Túlzott mértékű horpadás sem lehet a gépkocsin! Minden karosszéria elemnek a gépkocsin kell lennie: lökhárító, tükrök, lámpák, stb.

Lámpa, fény-, és hangjelző, szélvédőmosó, ablaktörlő

Minden lámpának működnie kell, ami a gépkocsira van szerelve, tehát ha van ködlámpa, akkor annak is. A fényszóróknak megfelelő magasságban kell állniuk, ezt fényszóró-beállító műszerrel tudjuk ellenőrizni. Az izzók által kibocsátott fénynek közel fehérnek kell lenni. A lámpaburák nem lehetnek repedtek, töröttek. Elöl a kőfelpattanást általában elnézik, de csak abban az esetben, ha a fényszóró nem ázik be. Amennyiben beázik, cserélni kell (megtöri a fényt és vakít). A lámpákon rajta lenni az E jelzésnek, mely mutatja, hogy megfelel az európai szabványnak. A bemattult fényszóró lámpákat ki kell cserélni, mert nem megfelelő a fényerejük. Az indexek sárga fénnyel villogjanak és a kürt is szóljon, még ha rekedt is a hangja. Emellett fontos, hogy a szélvédőmosó berendezés és az ablaktörlő is megfelelően működjön

Kiegészítők

Egészségügyi csomag, izzókészlet, elakadásjelző háromszög ki legyen készítve az ülésre. A pótkeréktartóban pótkerék, amennyiben az autó gyári tartozéka.
 

Műszaki vizsgához szükséges okmányok

Magánszemély

              Személyi igazolvány
              Meghatalmazás
              Gépjármű forgalmi engedély
              Érvényes kötelező felelősség biztosítás

Jogi személy (cég)

              Cégkivonat
              Aláírási címpéldány
              Meghatalmazás
              Gépjármű forgalmi engedély
              Érvényes kötelező felelősség biztosítás
 

A műszaki vizsgáztatás menete Kwik Fit szervizeinkben

 • Add le reggel az autód a szükséges dokumentumokkal a legközelebbi szervizünkben személyesen, vagy a meghatalmazottad által.
 • Átvizsgáljuk a gépkocsit
 • Amennyiben az átvizsgálás során olyan hiányosságok mutatkoznak, melyek javítást igényelnek, írásos árajánlatot adunk annak érdekében, hogy a hibákat kijavítsuk, ezáltal minden tekintetben megfeleljen az autó a hatósági előírásoknak.
 • Miután az árajánlatot jóváhagyod, kezdjük meg a javítást.
 • Csak az általunk minden szempontból rendben talált gépjárművet visszük át szervizünkből kijelölt vizsgaállomásra.
 • A leadás napján telefonon értesítünk, mikor jöhetsz a levizsgáztatott autót átvenni.

A műszaki vizsgacsomag fix bruttó árát a Munkadíjtáblázatunk tartalmazza.

Levesszük rólad a műszaki vizsga gondját: neked gond, nekünk rutin.

Foglalj időpontot most online!