Aktuális ajánlataink
 • Tavaszi felkészítés

  AKCIÓS TAVASZI FELKÉSZÍTÉS-CSOMAG 3.450 FT

  • GÉPJÁRMŰÁTVIZsGÁLÁS
  • MŰSZERES FÉK-ÉS
  • LENGÉSCSILLAPÍTÓ-ÁTVIZSGÁLÁS
  • FÉNYSZÓRÓÁLLÍTÁS
  • HIBAKÓDKIOLVASÁS

   

   

   

   

   

Tavaszi autófelkészítés

Soha ne indulj el úgy, hogy kételyed van az autó műszaki állapotával kapcsolatban! Van, aki megelégszik a gumi- vagy kerékcserével, most azonban azokhoz szóluk, akik nem elégszenek meg ennyivel, és a legjobb megoldást keresik. Sok kellemetlenségtől, költségtől kímélheted meg magad a rendszeres karbantartással. Érdemes felkészíteni az autód tavaszra, hiszen a tél erősen igénybe veszi a gépjárművet. Nézzük meg, mit tehetsz autódért!
 


 

Alvázmosás, motortérmosás

Első lépésként vigyük el az autót alapos, szakszerű alvázmosásra, motortérmosásra! Az alvázmosás elengedhetetlen, mert a résekbe belemegy a sólé, és szétmarhatja az alkatrészeket, ez pedig nagy kárt okozhat. Ráadásul tiszta autón a felbukkanó hibák, sérülések, rozsdafoltok is jobban láthatóvá válnak.
 

Gumicsere, kerékcsere

Gumicserét csak szervizben lehet elvégezni, megfelelő gépekkel. Csak azt a gumit lehet felszerelni, amin megfelelő a profilmélység (nyáriguminál legalább 3 mm). A gumi életkora is számít, ugyanis a korral romlik a minősége, így 10 évnél idősebb gumit semmiképpen nem lehet felszerelni biztonságunk érdekében.

Ugyan a kerék házilag is kicserélhető, a kerék kiegyensúlyozása azonban elmaradhatatlan (centrírozás), mert a rázó kerék zavarja a vezetést. Ezt viszont kizárólag szervizben lehet megoldani.
 

Tavaszi autóátvizsgálás

Tavasszal érdemes pontos képet kapnunk autónk állapotáról. Ajánlott néhány lépésben átvizsgáltatnunk. Átvizsgálás során szervizünkben az alábbi alkatrészek állapotát ellenőrizzük: futómű, lengéscsillapító, fék, kipufogó, ablaktörlő, világítás, motor, folyadékszintek, akkumulátor, klíma. Pontos méréseket, beállításokat pedig korszerű műszerekkel végezzük el.
 

Fékátvizsgálás

Ellenőrizzük a fékbetétek, féktárcsák, fékdobok, fékpofák állapotát; a fékhidraulika kör tömítettségét, légmentességét; a fékrendszer egyéb elemeit: fékcsöveket, szervókat, munkahengereket. Továbbá a kézifékrendszer működését is teszteljük.
Műszeres fékellenőrzés során megnézzük, kell-e a kopó alkatrészeket cserélni: betétet, pofát, tárcsát és dobot. Ellenőrizzük a fékhatást fékpadon, a fékfolyadék forráspontját. Diagnosztikai műszerrel vizsgáljuk az ABS rendszert: a csatlakozókat, a hibajelző lámpa működését.
 

Lengéscsillapító átvizsgálása műszerrel

A futómű legfontosabb eleme a lengéscsillapító, mely a rugózás miatti lengéseket csillapítja. A lengéscsillapítók nagy része a porvédő szakadása miatt megy tönkre, mivel a lengéscsillapító szára könnyen beszennyeződik, ezért a szimmering elkopik, az olaj elfolyik. A szakadt porvédőt ezért feltét­lenül ki kell cserélni, hiszen a lengéscsillapító élettartama függ tőle.

Számítógépes diagnosztikai padon bevizsgáljuk a lengéscsillapító hatásfokát. A műszer kerekenként megmozgatja és leméri a csillapítás idejét és amplitúdóját. Ezeket kiértékelve százalékos arányban mutatja, hogy megfelelők-e vagy sem.
 

Fényszóróállítás

A legújabb fényszórók automatikusan működnek, a régiek viszont hajlamosak elállítódni. A rosszul beállított fényszóró nemcsak az utat nem világítja rendesen, de a többi autós szemét is kiégeti, így félévente legalább egyszer ellenőriztetni kell a lámpákat.
Halogén és xenon fényszórók esetében is, a fényszóró-beállítást speciális fényszóróállító géppel végzi el szervizünk.
 

Számítógépes hibakódolvasás, hibakódtörlés

Az autókban egyre több az elektronika, mely a gépjármű üzembiztos működését biztosítja. Ezért időnként kivillan egy-egy lámpa a műszerfalon. Ilyenkor hibakódolvasásra van szükség. A hibakódolvasás sok esetben véget vethet a meghibásodás körüli találgatásoknak. Segítségével pontosan tervezhető a szükséges javítás ideje és költsége.
 

Akciós tavaszi autófelkészítés

Az egyszerűség kedvéért idén összeállítottunk egy akciós autófelkészítő csomagot, mely tartalmazza az összes felsorolt szolgáltatást, melyek értéke 12.200 Ft. Tavaszi akciónk keretében viszont mindössze 3.450 Ft-ért vehető igénybe, de csak 2018. május 31.-ig!

Csomagunk tartalma:

 • gépjármű-átvizsgálás
 • fékátvizsgálás
 • lengéscsillapító átvizsgálás
 • fényszóróállítás
 • hibakód-kiolvasás

Tegyél próbára minket! Szervizeinkben végignézheted a teljes munkafolyamatot, az átvizsgálást és a javítást is.

Foglalj most időpontot!